Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre män gripna för inblandning i Manchester-attacken

Artikel 2 av 2
Explosionen vid Manchester Arena
Visa alla artiklar

Tre män har gripits misstänkta för inblandning i bombattentatet i Manchester i måndags kväll, rapporterar brittiska medier.

Annons

Enligt officiella uppgifter från brittisk polis greps tre män i södra delen av Manchester.

Självmordsbombaren har identifierats som 22-årige Salman Abedi, en man född i Manchester och med rötter i Libyen. Han ska nyligen ha återvänt till Manchester efter en resa till just Libyen, skriver Aftonbladet.

Myndigheterna tror inte att självmordsbombaren planerat attacken själv.

– Bevisen indikerar att det inte rör sig om en attack utförd av en ensamvarg, säger Andy Burnham, borgmästare i Manchester, enligt Guardian.

Det var efter en konsert i Manchester arena med artisten Ariana Grande som bombdådet genomfördes. The Times rapporterar att gärningsmannen gick in i arenan i samband med att publiken strömmade ut. Övervakningsfilmer ska visa att han placerade en väska i foajén.

IS har tagit på sig ansvaret för attacken inne i Manchester arena. Men det är ännu inte klarlagt om självmordbombaren fått hjälp av terrornätverket.

22 personer har avlidit. 64 är skadade. Ytterligare person saknas. Myndigheterna har gått ut med identiteterna på tio av de avlidna. Den yngsta är en åttaårig flicka, den äldsta en 47-årig kvinna.

3 800 soldater är utplacerade i Manchester. Även platser i London, såsom Westminster, Buckingham Palace och 10 Downing Street, bevakas av stora militärstyrkor.

Annons