Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

USA varnar för resor till Europa: "Risk för nya terrorattacker"

USA:s utrikesdepartement har utfärdat en generell varning för att resa till Europa, med anledning av risken för terrorattacker.
Sverige är ett av de länder som finns med i varningen, uppger nyhetsbyrån Reuters.

Annons

Efter terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm i början av april varnar USA sina medborgare för resor till bland annat Sverige.

Efter terrorattackerna i Europa den senaste tiden varnar nu USA:s utrikesdepartement sina medborgare för att resa till Europa.

Anledningen till varningen är den förhöjda risken för just terrorattacker, uppger myndigheten och hänvisar till attacker i Frankrike, Ryssland, Storbritannien och Sverige. Enligt USA är Islamiska staten (IS) och terrornätverket Al-Qaida kapabla att planera och utföra ytterligare attacker i Europa, rapporterar Reuters.

I varningen framgår att amerikanska medborgare bör undvika platser som köpcentra, allmänna platser, hotell, nattklubbar, hotell och restauranger samt parker och flygplatser – vilka kan ses som möjliga mål för terrorattacker.

USA utfärdade tidigare en resevarning till Europa inför jul- och nyårshelgen, som varade fram till februari, skriver SVT Nyheter. Den nya varningen gäller till den första september.

Mer läsning

Annons