Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utvisningskaoset: Därför föll FAIK mot Hammarö

När FAIK låg under och jagade mål drog man i stället på sig flera utvisningar som omöjliggjorde jakten. Men laget menar att det var domarens nivå som gjorde att det blev svängdörrar till utvisningsbåset.

Hela tretton gånger. Så ofta åkte en moloken FAIK-spelare till utvisningsbåset i förlusten mot Hammarö.

Det ”dröjde” knappt tio minuter in i den första perioden innan Stefan Carlberg var först ut. Då åkte han ut för fasthållning. I det efterföljande numerära underläget gjorde Hammarö 2–0. Och uppförsbacken ökade några grader redan där.

– Vi förlorade inte på det, men vi tog många onödiga utvisningar. Det blir svårt då, säger FAIK:s tränare Mikael Adamsson.

Stefan Norberg reducerade Hammarös ledning sent i den första perioden och då fanns hoppet bland spelarna.

Men sedan kom utvisningarna och förstörde igen. Jesper Andersson åkte ut för fasthållning sent i den andra perioden och då satte Hammarö 3–1. Utvisningarna fortsatte komma och FAIK fick allt svårare att komma till lägen för en reducering. Och mitt i allt fanns en person som inte sågs med blida ögon av FAIK. Domaren.

– Domaren var inte konsekvent åt båda hållen. De körde över vår målvakt och Forss hoppade på deras kille, säger Adamsson.

Just den händelsen resulterade i att både Martin Forss och Alexander Larsson åkte ut för roughing.

– Jag ska inte skylla på domarna...men det var dålig nivå, säger målvakten Tobias Bergström.

Det var i den sista perioden Bergström blev överkörd.

– En kille bröt sig in och sköt och pucken studsade ut. Där kom en kille i mitten och det smällde bara.

I den tredje perioden var det svängdörrar till utvisningsbåset för FAIK. Förutom Martin Forss och Alexander Larsson åkte också Casper Sandström, Jesper Andersson och Peter Bergström ut.

Värst var det för just Bergström, som tröttnade på domarens nivå i slutskedet av matchen. Då fick han först en tvåminutare – men hans utbrott gav en tiominutare i båset.

– Tvåminutaren jag fick var inget att snacka om. Men då reagerade jag och vrålade. Då tog han (domaren) den direkt. Det var lite onödigt, säger Bergström som även han var missnöjd med domarens insats i matchen.

– Det blir så (många utvisningar) på grund av att domaren inte hade någon bra nivå. Då blir det lite frustration, säger han och tillägger:

– Han var faktiskt väldigt dålig. Han var inte konsekvent och missade också solklara saker. Då blir det frustrerat, som sagt.

På söndag möter FAIK seriegiganten Grums IK på Fagerliden. Grums har bara förlorat en match den här säsongen.

– Vi får träna bra på fredag (läs i dag) och glömma det här så fort som möjligt. Vi kan spöa dem om vi spelar som vi gjorde i första perioden här, säger Adamsson.