Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad får stöd kosta?

Fagersta. Vad är det för kommun som har hjärta att neka Ida Lindberg det som också hennes mamma tycker är absolut nödvändigt?

Frågan blir naturlig att ställa också utifrån det faktum att medan den ena parten kan argumentera hur mycket som helst var som helst så är den andra parten, socialtjänsten, bunden av tystnadsplikt.

Det handlar ju om en ung människa. Det måste ju få kosta. Törs man ens då ställa frågan om det får kosta hur mycket som helst?

Många driver i dag behandlingshem för olika kategorier mer eller mindre seriöst och ”cashar in” miljardbelopp när de efter ett par år säljs. Var kommer de pengarna egentligen ifrån? Jo, oss skattebetalare.

En sådan här plats som nu diskuteras kostar ofta upp till 6 000 kronor. Per dygn. Det gör 180 000 per månad. 2 190 000 per år.

Över ett helt liv så blir det mer än 100 miljoner kronor. Oavsett om en sådan här anläggning drivs helt i vinstsyfte eller så kallat allmännyttigt så har man bara att sätta en prislapp och för skattebetalarna att slanta upp. Det brukar sällan bli billigt.

Så i alla fall, jag förstår om kommunen ändå försöker hitta andra sätt att skapa drägliga levnadsförhållanden.

Till exempel på det nybyggda boendet även om jag skulle gissa att driftskostnaden för alla tolv platserna kanske motsvarar en plats på en mer privat institution, Men pengarna ska ju räcka till alla.

Fagersta

Janne S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel