Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtäktsförsök I Västanfors utreds

En förundersökning har inletts kring de våldtäktsförsök som ska ha skett nattetid vid området kring Västanfors hembygdsgård.

Annons
Någonstans i området kring Västanfors hembygdsgård ska händelserna ha ägt rum nattetid.

Polisen fortsätter att utreda de två våldtäktsförsök som anmälts under två helger i rad. Förundersökning pågår, och under söndagseftermiddagen finns fortfarande ingen misstänkt.

Under två helger i rad har polisen fått in anmälningar om försök till våldtäkt i Fagersta. Det handlar om förra helgen och helgen innan det. Anmälningarna kommer från olika målsäganden.

I båda fallen rör det sig om kvinnor som ska ha utsatts i området vid hembygdsgården i Västanfors. I ett av fallen försökte en man antasta en kvinna i en skogsdunge på platsen. När kvinnan gjorde motstånd ska mannen ha flytt från platsen. Mannen var okänd för kvinnan. Händelsen inträffade omkring midnatt förra fredagen, allt enligt uppgift till Fagersta-Posten.

Polisen arbetar nu med att utreda fallen, och i nuläget finns ingen misstänkt, men polisen har anledningar att tro att det kan röra sig om samma gärningsman.

- Gärningsmannen är för båda målsäganden okänd. Det samband vi kan se är platsen och tidpunkten på dygnet, som var runt midnatt, säger Lars Jansson, förundersökningsledare.

Medan förundersökning pågår, ökar polisen tillsynen kring platsen.

- Vi vill förebygga att det här upprepas, så därför går arbetet nu ut på att ha fler poliser i området under den tiden på dygnet.

Annons