Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välj Sveriges bästa sevärdhet

Abba-museet, ishotellet eller Skansen - vad tycker du är
Sveriges bästa sevärdhet? Nu kan du vara med och rösta på landets
turistupplevelser.

För sjätte året ska det internationella priset Trip Global Award delas ut till Sveriges bästa upplevelse. Förra året var det Skansen som hamnade i topp. Och nu har Rese- och Turistnäringen i Sverige låtit folk i åtta olika länder rösta fram årets kandidater. De nominerade är Abba-museet, Ishotellet, Vasamuseet, Skansen, Säfsen Resort, Stf Aurora Skystation, Astrid Lindgrens Värld och Strömma Kanalbolags skärgårdsupplevelser.

- I år kan även svenskarna rösta fram den bästa upplevelsen och det ska bli spännande att se skillnader i resultatet. Att ABBA-museet redan har slagit igenom tungt hos utländska researrangörer är en skräll, säger Jan Lundin, vd på rese- och Turistnäringen i Sverige.

Hetast just nu

Länderna som varit med och valt ut de nominerade upplevelserna är Tyskland, Nederländerna, Danmark, Finland, Norge, Kina, Ryssland och USA. Juryn består av researrangörer från var och ett av de olika länderna.

- Det här reflekterar vad som är hett i Sverige just nu och där både svensk musik och prinsessbröllop påverkar urvalet, säger Jan Lundin.

Avgörandet ska tillkännages under den Svenska Turistgalan den 17 oktober. Svenskarna kommer att kunna rösta via Aftonbladet, och omröstningen öppnar i augusti.

Tidigare års vinnare

2012 Skansen

2011 Astrid Lindgrens Värld

2010 Göta Kanal Rederi

2009 Vasamuseet

2008 Ishotellet