Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var detta verkligen det bästa för Skinnsberg?

Det bästa för Skinnskatteberg! En mening som Alliansen i Skinnskatteberg ofta skyltar med.

Annons
S-ledare. Lena Lovén Rolén. Foto: Benny Blomqvist

Måndagen den 25:e april på fullmäktige skulle vi klubba ett nytt skolskjutsreglemente, med syfte att få säkrare skolskjuts för våra barn. Där finns också nya generösare avstånd mellan hem och busshållplats, något som Lars Andersson (S) initierade förra mandatperioden för att se om den ekonomiska möjligheten finns. Detta kommer att kosta mer än nuvarande avståndregler.

Till kommunfullmäktige visade det sig att alliansen hade inhämtat information utanför sammanträdet, den informationen hade inte kommit oss till handa. För oss socialdemokrater är det viktigt att ha ordning och reda i kommunens ekonomi. Vi anser att vi måste ha ett underlag för beslut. Ett faktaunderlag från förvaltningen. Politiska beslut bygger på det, inte bara rykten eller hörsägen från er.

Vi föreslog att på sittande möte göra om och göra rätt. Det skulle innebära att säga ja till allt utom avstånden, återremiss på bara den nya avståndsdelen. Då kunde det nya skolskjutsreglementet gått igenom och vara klart för att gå ut på upphandling.

Alliansen ajournerade mötet, man kom tillbaka och utan att man svarade oss rödgröna tog man upp mötet och fortsatte utan ett ord om det nya förslaget. Nu blev det återremiss på hela skolskjutsreglementet vilket försenar processen. Var ert agerande verkligen det bästa för Skinnskatteberg?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons