Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var god förlorare, kommunalrådet!

I en artikel i Fagersta-Posten (28/2) om tvister mellan kommunalrådet Stig Henriksson (V) och NVK-chefen Harold Nilsson, Fagersta kommun och Svenska kyrkan med kyrkoherde Henrik Rydberg som representant ställdes frågan om det var något bråk dem emellan.

Frågan ställdes enligt mitt tycke till fel person, nämligen Stig Henriksson som var den som ursprungligen startade bråket genom att beskylla kyrkan för att fuska med redovisningen av antalet elever på Lindgårdsskolan. I sitt svar ansåg han att det inte är ens fel när två träter.

I detta fallet är det tre som träter. Stig och Harold på den ena sidan och Henrik på den andra.

Jag tolkar det så att Stig Henriksson försöker slingra sig ur sin del i bråket. I båda fallen – både när det gäller Lindgårdsskolan och

sockenstugan, har Henrik Rydberg rätten på sin sida.

Att Stig Henriksson skickar fram det tunga artilleriet i form av Harold Nilsson hjälper föga. Till de räddas skara hör inte Henrik Rydberg.

Detta förfarande har kostat och kommer att fortsätta kosta en hel del miljoner kronor som Fagersta kommun borde ha kunnat förvalta på ett mer ansvarsfullt sätt.

Kom ner från era höga hästar och visa att ni kan ta ett nederlag på ett snyggt sätt! En lösning kanske vore att flytta sockenstugan till hembygdsgården som en skänk från kommunen.

Sockenstugan blir kvar och kyrkan får några väl behövliga parkeringsplatser.

Kalle på kammarn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel