Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför ett så stort stöd?

Skinnskattebergs makthavande politikers ekonomiska stöd till Teatermaskinen är ett hån mot alla kommunens ideellt arbetande föreningar och ett bevis på att dessa politiker har spårat ur fullständigt och är helt utan omdöme.

Hur i himmelens namn har Teatermaskinen lyckats manipulera kommunpolitikerna till att betala bidrag till en så ytterst perifer verksamhet? Hur kan kommunpolitikerna ha blivit lurade med att Teatermaskinen ska innebära skatteintäkter till kommunen? Verksamheten drivs ju med bidrag, lönerna och skatteintäkterna är minimala om de nu ens över huvud taget hamnar i vår kommun. Hur kan kommunen bidra till hyresdumpning i Riddarhyttan?

Vet inte politikerna att Teatermaskinens ändamål är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att bereda medlemmarna arbete med teater, musik och andra verksamheter? Hur kan kommunen ge ett stöd för en ekonomisk förening som drivs som ett företag?

Vi har ju vänsterstyre i kommunen som kanske identifierar sig med den vänsterradikala Teatermaskinen men ni politiker får inte glömma vems pengar ni hanterar. Ni får inte heller glömma att följa lagen. Kommuner får inte premiera enskilda företag.

Om ni makthavande politiker inte har kompetensen själva för att ta fram det underlag som behövs för korrekta beslut, be om hjälp. Alternativt, gör ingenting, för då hinner ni orsaka lite mindre skada innan valet i september och det kommande maktskiftet som så många önskar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel