Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ett så stort stöd?

Annons
Teater. Skribenten ifrågasätter Skinnskatteberg kommuns stöd till Teatermaskinen i Riddarhyttan. Bilden togs vid en föreställning 2006.                Foto: Per G Norén/arkiv

Skinnskattebergs makthavande politikers ekonomiska stöd till Teatermaskinen är ett hån mot alla kommunens ideellt arbetande föreningar och ett bevis på att dessa politiker har spårat ur fullständigt och är helt utan omdöme.

Hur i himmelens namn har Teatermaskinen lyckats manipulera kommunpolitikerna till att betala bidrag till en så ytterst perifer verksamhet? Hur kan kommunpolitikerna ha blivit lurade med att Teatermaskinen ska innebära skatteintäkter till kommunen? Verksamheten drivs ju med bidrag, lönerna och skatteintäkterna är minimala om de nu ens över huvud taget hamnar i vår kommun. Hur kan kommunen bidra till hyresdumpning i Riddarhyttan?

Vet inte politikerna att Teatermaskinens ändamål är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att bereda medlemmarna arbete med teater, musik och andra verksamheter? Hur kan kommunen ge ett stöd för en ekonomisk förening som drivs som ett företag?

Vi har ju vänsterstyre i kommunen som kanske identifierar sig med den vänsterradikala Teatermaskinen men ni politiker får inte glömma vems pengar ni hanterar. Ni får inte heller glömma att följa lagen. Kommuner får inte premiera enskilda företag.

Om ni makthavande politiker inte har kompetensen själva för att ta fram det underlag som behövs för korrekta beslut, be om hjälp. Alternativt, gör ingenting, för då hinner ni orsaka lite mindre skada innan valet i september och det kommande maktskiftet som så många önskar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons