Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varg dödade jakthund

En jakthund blev i går ihjälbiten av en varg under älgjakt i trakterna av Gisslarbo, söder om Skinnskatteberg.

- Vi hade jagat i ungefär en timme och då hörde jag att hunden gnydde till, berättar jägaren och hundägaren Torbjörn Jansson i en webbradiointervju på jaktojagare.se.

- Jag ringde upp till hunden och fick då höra vargen morra och hur den ryckte och slet i hunden.

Torbjörn Jansson sprang fram till sin hund och fann den blodig och knappt vid liv. Den var biten över halsen av vargen som hade flytt från platsen när Torbjörn Jansson kom springande.

- Hon kippade lite efter andan, som en fisk på torra land. Men det var slut, fortsätter Torbjörn Jansson.

Personal från länsstyrelsen kallades till platsen och bekräftade att det rörde sig om en vargattack - den här gången av en ensam varg som troligen kommit från de närliggande Färna- eller Kölstareviren.

Jägaren Torbjörn Jansson var mycket ledsen och besviken över att ha förlorat sin prisbelönta jakthund på detta brutala sätt.

- Nu kommer jag att göra mig av med jaktarrendet till nästa år. Jag kommer inte att sätta min fot i västra Västmanland mer, förklarade han för Jakt Jägares reporter.

Anders Edström