Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vargen är inte onödig

Hur kan man tycka att vargen är onödig, i så fall är även myrorna, läskiga spindlar för att inte tala om ormar onödiga, utrota dem också. Myggor vill ingen ha, sprider sjukdomar (malaria) och hindrar folk i Tärnsjö att gå ut. Vem gillar fästingar, bort med dem. För övrigt har vi ju björn (tycker inte om jägare), järv, lo, räv. Rovfåglar är ett gissel tar både kaniner och småhundar. Bara för att vargen utrotats en gång betyder väl inte att det är okej att upprepa misstaget igen, eller?

Nuvarande ekosystem har tagit miljarder av år att bygga upp, det finns bara en djurart som lyckats att på mindre än 200 år att skapa obalans i systemets alla delar. Ifall det är någon djurart som är onödig är det Homo sapiens, får vi hållas ett tag till har vi utrotat oss själva och tyvärr allt annat levande också.

Ska man tro jägarna är det väl bara fyra djur som är nödvändiga: Alces alces, Cervus elaphus, Homo sapiens och Capreolus capreolus.

Håkan W

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel