Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens bästa kaféstäder

Trevliga kaféer och gott kaffe ger många pluspoäng på resan. Kolla in fem städer där kaffekulturen spelar en viktig roll.

Från Asien till USA. Här är resmålen för dig som älskar att fika:

Taipei, Taiwan

Taipei är en riktig kaféstad. Här finns allt från det svenskinspirerade Fika Fika Cafe på No. 33, Yitong Street till Topo Cafe, där det rinner en liten flod med guldfiskar genom lokalen.

Havanna, Kuba

Cafe cubano är en kraftig espresso som serveras med råsocker, och det är i stadens äldsta del, La Habana Vieja, som det godaste kaffet serveras. Här, på bland annat Calle Obispo, ligger många trevliga kaféer, barer och klubbar.

Wien, Österrike

Här ligger anrika kaféer som Cafe Central och Landtmann som med sin pampighet kanske framför allt lockar turister. Lokalbefolkningen går i stället på lite mindre kända ställen som Cafe Sperlhof på Große Sperlgasse 41

Seattle, USA

Staden där Starbucks föddes. Men trots att det är den stora kaffekedjan som många tänker på i samband med Seattle, finns gott om mysiga och lite mer originella ställen. Bra kvarter att leta i efter just sådana ställen är Fremont och Ballard.

Rom, Italien

I Rom är kaffedrickandet en viktig social ritual, även när det bara handlar om att svepa en espresso vid disken. Ett trevligt torg för en kaffepaus är Piazza Madonna dei Monti.

Källa: BBC Travel