Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens mest fotade platser

Om man vill hitta populära städer och turistattraktioner finns
det nu interaktiv karthjälp att få. Företaget Sightsmaps karttjänst
visar nämligen vilka platser som är världens mest
fotograferade.

Det är den estniske dataexpertern Tanel Tammet som har satt samman kartan genom att kombinera Google Maps och Googles platsbaserade fototjänst Panoramio, där gult indikerar hetast, det vill säga vilka platser som är geotaggade flest gånger. Det följs sedan av orange, rosa och lila.

Zooma in

Med kartan, som är interaktiv, kan man sedan zooma in specifikt på olika länder och städer och se vad som röner mest intresse bland besökarna, skriver den brittiska tidningen Daily Mail.

Föga förvånande är världens storstäder som Paris, New York och Barcelona några av de allra mest fotograferade.

Inte tornet

Men det mest fotograferade målet i världen, visade sig varken vara Frihetsgudinnan eller Eiffeltornet, utan Guggenheimmuseet i New York. (Enligt kartan är Eiffeltornet inte ens det mest fotade i Paris, utan klås av Moulin Rouge.) På andra plats kommer Rom och renässanskyrkan vid Spanska trappan, Trinità del Monti och på tredje, Barcelona och entrétrapporna vid Antonio Gaudis Parc Güell.

Se mer på http://www.panoramio.com/