Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens största kryssningsbåt

Nu byggs världens största kryssningsfartyg. Den enorma båten ska
rymma både zipline och surfsimulator.

Dagens kryssningsbåtar är redan gigantiska. Men nu ska världen få ett ännu större exemplar - Royal Caribbean har påbörjat ett ambitiöst bygge.

- Det är otroligt spännande att vara igång med konstruktionen av det som kommer att bli det största kryssningsfartyget som någonsin byggts, säger Andreas Söderqvist, försäljningschef på företaget.

Oasis 3 ska övertrumfa systerfartygen Oasis of the Seas och Allure of the Seas i storlek. Precis som dem kommer det att vara utrustat med klätterväggar, zipline, surfsimulatorer och en enorm park med över 12 000 levande växter. Båten byggs på ett varv i Saint-Nazaire, Frankrike, och väntas vara färdig till mitten av 2016.

Växande trend

Att åka på kryssningar är en reseform som ökar starkt på senare tid. Enligt Tickets senaste undersökning har efterfrågan gått upp med hela 23 procent. Delvis kan det bero på att Norwegian startat direktflyg till Fort Lauderdale, avgångshamn för många fartyg.

Men alla är inte förtjusta i de stora kryssningsfartygen. I Venedig har stadens invånare i flera omgångar protesterat mot att jättebåtarna lägger till i närheten, eftersom man menar att det förstör den känsliga miljön.