Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens största shoppinggalleria

Dubai satsar på ännu ett spektakulärt projekt. Emiratet ska
bygga en enorm shoppinggalleria, med över hundra hotell.

De har en av världens största inomhusskidarenor, världens högsta torn och ska bygga en kopia av det indiska palatset Taj Mahal. Men Dubai nöjer sig inte med det. Nu har emiratet presenterat ännu ett storslaget projekt. Man ska bygga ett gigantiskt komplex som bland annat ska innehålla världens största shoppinggalleria, hundra hotell och ett Universal Studios underhållningscenter. Mall of the world ska komplexet heta, och det ska kunna ta emot upp till 80 miljoner besökare om året.

Oklar finansiering

Det var Sheikh Mohammed som berättade om planerna på det nya jättebygget, enligt The Telegraph. Det är ännu osäkert när man ska börja bygga och hur projektet ska finansieras. Andra statsägda jättebyggen, som nöjesparken Dubailand, har man tvingats pausa. Men turismen inbringar stora intäkter till Dubai, de sex första månaderna i år steg antalet utländska besökare med 10 procent.

Det nya stora komplexet är tänkt att ligga mellan Emirates Road, Al Khail Road och Sheikh Zayed Road. Världens största shoppingcenter, Dubai Mall, ligger redan i emiratet.