Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens vackraste ö

Vidsträckta stränder och det näst största korallrevet i världen
- det hittar man på den ö som nu utsetts till världens
vackraste.

Madonna sjöng redan på 1980-talet om hur vacker Ambergris Caye i Belize är, i låten "La Isla Bonita". Nu har ön för andra året i rad utsetts till den vackraste i världen, av resesajten Tripadvisor. Ön är den största i Belize, och den som flest turister besöker. Här finns den lilla staden San Pedro. Ön är också känd för sina tropiska regnskogar med små vattenfall och sina hundratals kalkstensgrottor. Det är ett självklart resmål för folk som vill snorkla, dyka och ägna sig åt vattensporter.

Naxos prisas

På andra plats över de vackraste öarna kommer Providenciales i Turks- och Caicosöarna, och som trea hamnar Bora Bora i Franska Polynesien. Men Europa hade också några öar med på topp tio, bland annat Naxos i Grekland samt Lewis och Harris i Skottland. Påskön i Chile och Ko Tao i Thailand hör också till öarna som valts ut till topp tio.

Fakta/Belize

Belize är en stat i Centralamerika, som gränsar i norr tillMexiko och i väster och söder till Guatemala. Huvudstad ärBelmopan.

Viktigaste språk är engelska och spanska.