Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värmeböljan håller i sig

Sommarvädret i Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg bjuder på värmebölja den närmsta tiden, enligt väderleverantören Foreca.

Annons

 – Det kommer att vara fortsatt varmt i veckan, med dagstemperaturer på mellan 25 och 29 grader. Det kan eventuellt bli upp till 30 grader. Det kommer inte vara mycket nederbörd och det ser ut som att värmen kommer hålla i sig över helgen, säger Maria Jönsson, meteorolog på Foreca.

Värmebölja är enligt SMHI en sammanhängande period på minst fem dagar, då termometern visar mer än 25 grader, något som Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg får under veckan.

– Det ser ju ut som att det ska bli över 25 grader, så det betyder att det blir en värmebölja framöver, säger Maria Jönsson.

Men under nästa vecka väntas något svalare och växlande väder i norra länsdelen, berättar hon.

– Nästa vecka blir det lite ostadigare. Det är ett område med regn som närmar sig Svealand och Götaland. Det kommer vara runt 20 grader. Det är fortfarande inte kallt, men det blir inte någon värme på 30 grader, säger hon.

I områden som inte ligger vid kusten fläktar det generellt mindre och vädret kan kännas ännu varmare än den aktuella temperaturen.

– Rent generellt blir det ju varmare i städer där det inte fläktar lika mycket. Och i städer där byggnaderna står tätare än på landsbygden, får man en mer kompakt värme, säger Maria Jönsson.

Annons