Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varmvattnet stängs av i centrala Fagersta

VB- Energi gräver för närvarande i Vilhelminaparken för att göra förbättringar i en kulvertkammare. Varmvattnet i delar av centrum stängs därför av vissa tider.

Fagersta.– Vi har grävt upp nu för att komma åt en kulvertkammare där man kan stänga av fjärrvärmen. Där finns ventiler och dessa är gamla och slitna. Det vi gör nu är att sätta dit nya ventiler, säger Lars Wahlsten från VB-Energi.

Han berättar att arbetet är en säkerhetsfråga.

– Det är inte så bra ur arbetsmiljösynpunkt att behöva klättra ned vid kammaren. De nya ventilerna kommer därför att finnas utanför den, säger Lars Wahlsten.

Från klockan 20 i kväll fram tills klockan 07.00 i morgon kommer varmvattnet därför att stängas av till vissa fastigheter. Samtliga fastigheter i bostadsområdet Apollo samt serviceboendet Malmen kommer att beröras.

– Ja, sedan kommer varmvattnet till delar av centrum stängas av från onsdag morgon till torsdag lunch. Då är det lite fler av våra kunder som berörs.

Lars Wahlsten anser att avstängningen av varmvattnet inte kommer att vara ett problem.

– Vi gjorde samma sak förra sommaren i ett och ett halvt dygn och det är ju inte kallt ute, så ingen behöver frysa. Det är bara tappvarmvattnet som stängs av, kallvattnet kommer ju att fungera som vanligt, säger han.

Thimmy Mård

[email protected]

Platserna som berörs:

Måndag till tisdag: Samtliga fastigheter i Apolloområdet och Myrbovägen. Servicehuset Malmen, Sveavägen 14 och Almvägen 40.

Onsdag till torsdag: Sveavägen, Västmannavägen, Centrumvägen, Stationsvägen, Brinellvägen, Vilhelminavägen, Daliavägen, Stålblåsargränd, Cactusvägen, Bellisvägen, Jubbacksvägen samt Sans-a-toutvägen.