Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värre för fotgängare

Annons

Läste i tidningen (30/9) att trafikanterna inte är säkra i bland annat korsningen Järnvägsgatan/Bergvägen i Norberg:

”Länsväg 256, utfart från Bergvägen: låg trafiksäkerhet i korsningen Järnvägsgatan-Bergvägen. Åtgärdsförslag: en mittrefug eller markering som styr trafiken till rätt körbana.”

Jag cyklar/går med min son till förskolan varje dag och passerar detta övergångsställe som är vid korsningen två gånger om dagen. Det har sällan hänt att någon stannat och släppt över oss, det är knappt så att de ens vrider på huvudet och kollar på oss eller saktar ner farten när de passerar.

Jag kan ha förståelse för tunga fordon som inte stannar, till och med de saktar i alla fall ner och söker ögonkontakt med mig. Personbilsförare som passerar åker bara förbi utan att knappt blinka. När jag går/cyklar där på morgon så är jag absolut inte ensam om att passera.

Alla barnen som inte har skolskjuts från Skallberget har endast detta övergångsställe för att ta sig till skolan. Jag har även sett vuxna som håller på sin rätt att passera före biltrafikanter som bara går rakt ut och som tar för givet att bilister ska stanna.

Jag tycker att detta är ett mycket större problem än utfarten. Än har det inte hänt någon olycka men det kommer snart ske. Korsningen är skymd från ena hållet och från andra hållet är det en kurva.

Mitt förslag är att sätta dit ett trafikljus för gångtrafikanterna. Någonting måste göras för jag vill inte bli påkörd och absolut inte att någon annan heller ska bli det.

Boende på Bergvägen

Josefine

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons