Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vart tar vattnet vägen?

Vad är det som händer med vårt sjösystem? Stora/Lilla Aspen och Åmänningen? Det är ju snart tomt!

Vi har bott vid Åmänningen i snart tio år och tycker att vattenståndet blir lägre för var sommar som går. Varför måste nivåerna ändras/sänkas hela tiden ?

Jag tror säkert att fisket påverkas av detta.

Det pratas ju en hel del om våra olika miljöer. Vi ska värna om än det ena och än det andra, men vattennivåerna i våra sjöar pratas det inte mycket om. Det är väl en miljö värd att bevara om någon.

Fagersta kommun vill ju sälja sjönära tomter. ”Alla” vill ju komma nära vatten.Men det är inte så kul när det luktar dy och ruttet halva sommaren.

Vad säger Kanalbolaget? Vad säger miljövännerna? Vad tycker alla som bor utmed sjösystemet? Vilken ståndpunkt har Fagersta kommun?

Antar att det är Mälarenergi som bestämmer, men vem har gett dem mandat att bestämma över vattennivåerna i våra sjöar ?

Man kunde väl åtminstone hålla en relativt hög nivå under sommarmånaderna när folk åker båt, badar och fiskar. Måste man sedan sänka inför höst, vinter och förväntade regnmängder så hinns väl det med också, eller?

Talludden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel