Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanfors fick fart på målskyttet

”Vi behövde en seger för att fortsätta att kriga i toppen. Skönt att den kom i dag för vi ville spela en offensiv fotboll och anfalla på ett bra sätt”.

Annons
Moa Hjalmarsson sätter 2–0.

Västanfors fotbollsdamer är tillbaka på vinnarspåret. Detta efter att laget besegrat Arboga Södra på hemmaplan med klara 5–0.

Kajsa Pettersson var tvåmåls skytt för Västanfors.

Detta var en match som hemmalaget började lite tveksamt. Gästerna hade ett större bollinnehav under inledningen dock utan att skapa några större chanser.

Ett undantag tidigt i halvleken då Hanna Eldstål i hemmamålet kunde nå bollen som var på väg över henne efter lite slarv i hemmaförsvaret. En viktig räddning i det läget av matchen.

Västanfors jobbade sig in i matchen och kom till allt fler avslut efterhand som tiden gick. Med nio minuter kvar av den första halvleken kommer också hemmaledningen. Det är Wilma Eriksson som kan ta sig igenom Arbogaförsvaret och rulla in bollen i mål.

Ett i stort sett likadant mål kom bara tre minuter senare, men då var det Moa Hjalmarsson som var framme och satte bollen i nät. Trots en inte allt för bra inledning av hemmalaget så gick man gå till pausvila med en 2–0 ledning. Sett till slutet av halvleken helt rättvis.

I den andra halvleken var det hemmatjejerna som tog kommandot. Nu började man få till anfall med bättre spets och man skapade flera fina lägen.

3–0 kom genom Kajsa Pettersson som kunde stöta in en boll från nära håll. Det var också Kajsa som definitivt stängde matchen när hon satte det fjärde hemmamålet bara fem minuter senare. Slutsiffrorna spikades av Lotta Nurmilehto som helt frispelad satte femte bollen i nät.

Efter en tung period kom nu Västanfors igen och hittade tillbaka i sitt målskytte. Assisterande tränare Jouni Hyttinen var naturligt vis nöjd med segern.

– Vi behövde en seger för att fortsätta att kriga i toppen. Skönt att den kom i dag för vi ville spela en offensiv fotboll och anfalla på ett bra sätt, säger Jouni Hyttinen.

– Jag tycker att Ellen Westberg i dag visade vilken duktig spelare hon är. Den här segern är en riktig lag insats alla tjejer gör en bra match.

När halva serien är spelad ligger Västanfors tvåa, två poäng efter ledande IF Eker Örebro. Men då har Västanfors en match mer spelad.

I nästa omgång, som spelas onsdag den 22 juni, möter Västanfors nästjumbon Kolsva borta.

Mål: 1–0 (36) Wilma Eriksson, 2–0 (39) Moa Hjalmarsson, 3–0 (67) Kajsa Pettersson, 4–0 (73) Kajsa Pettersson, 5–0 (79) Lotta Nurmilehto.

Läs mer: Nu ska Västanfors få fart på målskyttet

Läs mer: Kontringar ställde till problem för VIF

Läs mer: Aktuell tabell finns här

VIF-jubel sedan nummer 19 Wilma Eriksson gjort 1–0.
Lotta Nurmilehto kramar om tvåmålsskytten Kajsa Pettersson.
Annons