Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västanfors fick slita i premiären

Andreas Hjulström blev matchvinnare när Västanfors efter stort besvär kunde vinna premiären. Detta efter att laget besegrat Nitro/Nora BK med 5–3 (2–2). VIF vann matchen tack vare ett betydligt gedignare spel.

Västanfors inledde lovande mot Nitro/Nora. De första fem minuterna var det hemmalaget som styrde och ställde. VIF skapade två riktigt vassa chanser som man dock brände. Petter Andersson blev den som visade hemmakillarna vägen genom att göra 1–0 efter tio minuter. Ett riktigt kämpamål där han hade flera spelare hängande på sig. Efter matchen konstaterade Petter:

– Det var nog lite nervigt över lag under inledningen. Men vi får skylla oss själva, för det är vi som satt förväntningarna på oss. När vi sedan inte gjorde vårt jobb fullt ut, ja då tillåter vi dem att komma in i matchen. Vi gjorde ingen bra match i dag men vi vann.

Västanfors gjorde också 2–0 i mitten av den första halvleken för att sedan släppa in gästerna i spelet. När man släppte till det för Tomas Knutsson i Nora, ja då kom reduceringen och så även kvitteringen innan paus. Trots att det var oavgjort i paus kändes det inte oroligt men Nitro/Nora, som spelade efter sina resurser, försvarade sig bra. Men redan i den första minuten av andra halvlek återtog VIF ledningen genom Robin Rebermark.

Gästerna gav inte upp och med tio minuter kvar hittade skarpskytten Knutsson rätt på hör ill 3–3. Då kändes det oroligt, vilket också assisterande tränare Olle Wiberg höll med om.

– Ja då kändes det som det skulle vara bra om vi fixade poäng i matchen. Men det finns moral i det här laget och det fick vi bevis på när vi i slutet av matchen kan göra två mål. En viktig seger som vi tar trots att vi inte spelar bra det är en styrka.

De två sista målen kom i minut 87 och 88 där först Andreas Hjulström fick träff på en hörna och sedan Mattias Viberg satte femman. Vad är det då som avgör den här matchen till VIF:s fördel? Olle Wiberg säger så här:

– Vi är ett bättre, och tyngre, lag än Nora. De spelar efter sin förmåga men har inte mycket till spel. Att det blir lite rörigt i den första halvleken är inte så konstigt. Först får Julle en skridsko på foten så man tvingas tejpa för att stoppa blödningen. Sedan fick Andreas Tiger kliva av för att slipa om samt en utvisning. Men det känns viktigt att vi trots allt kan vinna för en premiär är alltid en premiär.

Kjell Rosendahl