Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västanfors grymma genrep

Vinstsviten inför seriepremiären är intakt. Västanfors genrep mot Falu BS blev minst sagt en succé och de båda anfallarna Hettman och Rebermark hade uppvisning i 10–5-segern.

Falu BS hade chansen att spräcka Västanfors sex matcher långa vinstsvit på försäsongen. Men i genrepet på IP hade gästerna inte en chans mot taggade hemmaspelare. Och framför allt hängde de inte med VIF:s anfallare Robin Rebermark och Richard Hettman som stod för fyra mål var.

– Det släppte riktigt bra. Vi kompletterar varandra och ska fortsätta så här, säger Robin Rebermark.

Efter 33 minuter satte Rebermark 3–2 och fullbordade då sitt hattrick. Sedan var det Richard Hettmans tur. Precis före halvtid smällde han upp 4–2 i nättaket och fortsatte sedan i den andra halvleken med tre mål till. Spelet med Rebermark fungerade fläckfritt.

– Det känns som att det funkar mycket bättre i år. Förra året, när jag var ny i laget, tog det ett tag. Men i år har det klaffat bra. Både jag, Robin och Petter (Andersson) har kommit ihop bra, säger Hettman.

Ja, Petter Andersson var inte speciellt anonym i genrepet heller. Två straffmål blev det från VIF:s viktige kugge.

Efter matchen hyllade tränaren Lars Aronsson sina heta målskyttar.

– Det är därför de är här. Men de får fina mackor av Petter också, säger han.

Att segern blev så stor som den blev tyder på att Västanfors just nu är i en grym form inför seriepremiären på söndag. Och motståndet Falun underskattades inte från VIF:s håll.

– Det är en fin skalp i nivå med segrarna mot Rättvik och Selånger. Jag tror att Falun tar hem division 1 norra, säger Aronsson.

Finns det något att klaga på efter en sådan här match?Egentligen inte. Vi (tränarna) tycker att de (spelarna) ska ha tålamod i spelet. Men de säger att de har bra lägen och vill spela upp bollen snabbt.