Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västanfors grymma segersvit bruten

Västanfors hade tolv raka matcher utan förlust. Men mot Finspång bröts den tio månader långa segersviten. På en snöig och svårspelad plan föll VIF med 5–3.

Senast Västanfors förlorade en match var den 16 februari. Då föll laget borta mot Selånger med 4–2. Efter det har VIF gått som tåget. Man har radat upp starka prestationer och vunnit elva matcher och spelat oavgjort i en.

Fram till i går, alltså. Då blev Finspångs AIK för svåra.

– En jobbig förlust. De hade inte flera chanser än vi hade, men deras bollar satt i mål, säger Västanfors anfallare Robin Rebermark.

Västanfors tog ändå ledningen med både 1–0 och 2–1, men Finspång hade kommandot och vände på matchen. I den andra halvleken, på en rejält snöig plan, gick Finspång upp till 5–2 med knappt en kvart kvar att spela. Och inte heller då fick VIF det att fungera i anfallen.

– Det blir helt annorlunda när man spelar i snö. Det funkade kanske en kvart i andra, sedan började vädret ta över igen, säger Aronsson.

VIF hade flera hörnor i den andra halvleken, men kunde inte utnyttja lägena. I stället kom reduceringen till 5–3 efter en tilltrasslad situation med bara två minuter kvar av matchen. Men närmare än så kom aldrig VIF, vilket innebär att den tolv matcher långa sviten utan förluster nu är bruten.

– Någon gång ska det ta slut, det fick bli i dag. Vi får spöa dem på hemmaplan när det är bättre förhållanden, säger Robin Rebermark och tillägger positivt:

– Det är inget att deppa över, det är en bara att bryta ihop och komma igen.

Läs mer: Västanfors anfallare hade otroligt svårt att komma till lägen mot Finspång. Läs om Robin Rebermarks och Lars Aronssons frustration i måndagens FP.

Där kan du också läsa om Mattias Wibergs kamp tillbaka efter nackskadan som har hämmat honom.