Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanfors har sitt mål klart

”Då är det viktigt att vi vinner jämna matcher mot topplagen”.

Annons
En viktig VIF-trio, från vänster:Sandra Högberg, Helena Löwdahl och Carolina Lång.

Västanfors rekordstökiga försäsong med en rad inställda träningsmatcher är över. På söndag är det seriepremiär i division 3 mot Arboga Södra på bortaplan.

– Vi vill definitivt vara med bland de fyra främsta lagen, säger VIF-tränaren Pelle Olander.

Våren har för Västanfors handlat väldigt mycket om att hitta lag att träningsspela mot. Flera träningsmatcher har blivit inställda.

– Det är förstås tråkigt. Jag hade gärna sett att vi blivit lite mer satta på prov i någon match, än vad vi har blivit, säger Pelle Olander.

– Plus också att det hade varit bra att bland annat få testa lite olika varianter på fasta situationer.

Bortsett då från allt krångel med träningsmatcher har försäsongen varit bra. Laget har kunnat träna som planerat.

– Jag tycker att det märks att vårt unga lag har blivit ett år äldre. Vi har dessutom fyllt på truppen med spelare från vårt flicklag med spelare födda 2000, och de har verkligen tagit för sig bra, säger Olander.

– Vi hoppas nu att vi ska spela med tydliga roller och att vi ska få med hela laget i vårt spel.

En nyckel till det ligger i att få spelet på mittfältet att funka. Där kommer spelare som Sandra Högberg, Helena Löwdahl och Carolina Lång att få en viktig roll.

Om nu allt stämmer hoppas VIF-ledningen att kunna vara med bland fyra främsta. Och i så fall få spela det nya slutspelet som förbundet infört. Allt för att få till fler matcher då damtrean i år bara omfattar åtta lag.

– Första målet är då vara topp fyra, för sedan att kunna vara med och slåss om en plats bland de två första, säger Olander.

– Men det är svårt att veta riktigt var vi har de andra lagen. Vi ska försöka påverka det vi kan. Och då är det viktigt att vi vinner jämna matcher mot topplagen.

Läs mer: Historien upprepar sig

Läs mer: Så spelas damernas division 3

Läs mer: Skyttedrottningen inför premiären

Annons