Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västanfors nollat i derbyt

Nu är det rejäl uppförsbacke för Västanfors IF BK i kampen om de åtråvärda kvalplatserna. Förlust hemma mot Köpings IS med 0–2 (0–0) gör att laget inte kan nå kvalet utan att vinna allt som återstår samt få hjälp av andra lag.

Det kändes att det var spänning i luften på Västanfors IP när derbyt mellan Västanfors och Köpings IS skulle spelas. Dessa derbyn brukar bli hårda och tuffa tillställningar där killarna inte brukar lägga fingrarna emellan. Matchen inleddes med lite försiktigt spel från båda håll. Inget av lagen verkade riktigt vilja gå till anfall utan det var säkerheten främst.

Det blev också en mållös första halvlek där hemma laget var ett stolpskott från ledningen. Det var en relativt chansfattig halvlek där lagen visserligen skapade en del hörnor men av skyttet fanns mer att önska. Det lyste verkligen igenom att inget av lagen var berett att ge bort något extra i denna match där viktiga poäng stod på spel. Ja, det var till och med så att detta nog var det snällaste derbyt på mycket länge, vilket också antalet utvisningar visar, inte en utvisning i första halvlek. Man kan säga att lagen verkligen lyckades neutralisera varandra ordentligt under första halvan.

Den andra halvleken inledde Västanfors bäst och man satte bra press på gästerna som då verkligen fick slå ifrån sig. KIS målvakten storspelade och höll sitt lag kvar i matchen. Sedan måste sägas att VIF inte hade någon tur med domslutet när Petter Andersson satte bollen i mål. I stället för att avvakta blåste domaren frislag för VIF direkt. Synd för hemmalaget.

Sedan kan man som Andreas Hjulström sa efter matchen.

– Det är små marginaler. När Köping gör sitt första mål studsar bollen verkligen deras väg. Ett riktigt skitmål kan man säga. Men det gäller för oss att sätta lägena.

Matchen var mållös till det var en kvart kvar. Då spräckte Dennis Svensson nollan. Efter det backade Köping hem än mer. Västanfors försökte flytta upp spelet för att åstadkomma en kvittering. Men som Lars Aronsson sa:

– När vi flyttar upp blir det som i hockey, ta ut målvakten så gör motståndarna mål.

0–2 slutade matchen som för att vara en bandymatch verkligen var chansfattig och där hemmaanfallarna ofta gjorde en dragning för mycket i stället för att ta avslut. Nu blir det tufft att klara målet kvalspel men är finns möjligheten och killarna har inte gett upp.

Kjell Rosendahl