Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanfors premiär närmar sig

"Fläkten" får nytta av Petters rutin.

Annons
Västanfors rutinerade mittfältare Petter Andersson.

Petter Andersson är den mest rutinerade av spelarna i säsongens upplaga av Västanfors IF. Mittfältaren har med andra ord lite perspektiv på den klubb som han nu gör sin tionde säsong för.

- Jag tycker att det ser riktigt bra ut, säger Petter Andersson.

Den 31-årige mittfältaren kommer säkerligen att ha viktig roll i vinter också. Precis som han haft så många säsonger förr.

- När vi tackade ja till platsen i allsvenskan kändes det inte lika bra. Då var det mer att jag tänkte att det här går åt skogen, säger Andersson.

- Nu känns det betydligt bättre, bland annat då för att vi fått in Johan Andersson. Det var viktigt och Johan har mycket rutin trots att han inte är så gammal. Och det är flera spelare som gjort framsteg under försäsongen.

Med tränaren Alexander ”Zinken” Zinkevitch har Västanfors fått en ny röst i omklädningsrummet. Och det är positivt menar Andersson:

- Alexander är väldigt rak. Det gillar jag. Han talar om vad man gör bra, och vad som kanske inte är så bra.

- Så ser han detaljer. Som att det är flera spelare som nu har klubbor som är lite längre än tidigare. Inte mycket, bara någon centimeter.

Små detaljer kanske. Men som kan komma betyda mycket i vinter. För helt klart står Västanfors inför en riktigt svår uppgift.

- Det blir tufft. Så är det. Det gäller att vi vinner rätt matcher. Förhoppningsvis ska vi ha Köping efter oss i tabellen. Och ytterligare något lag, säger Andersson.

Slutligen, ett tips inför onsdagens premiär borta mot Rättvik. Hur går det?

- Rättvik är ett bra lag, de kommer med fart. Men jag tror vi vinner med 4-3.

Annons