Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västanfors tappar nyckelspelaren – "Klasse" klar för AIK

Han var Västanfors viktigaste spelare förra säsongen och benämndes som "byns stora idol".
Nu lämnar Klas Nordström Fläkten för spel med AIK.
– Roligt att vara med på den häftiga resa som AIK är ute på, hälsar Nordström via AIK:s instagramsida.

Med sina 55 poäng (43 mål+12 assist) var Västanfors Klas Nordström poängbäst i allsvenskan förra säsongen och den stora publikfavoriten i "Fläkten".

Men det faktum att han bor i Stockholm och har pendlat till Fagersta har varit ett orosmoln för klubben i jakten på att få behålla sin måltjuv och direkt efter säsongen meddelade klubben att det var högsta prioritet att få behålla Nordström som beskrevs som "byns stora idol" .

Ganska snabbt började dock ryktena gå om att Nordström stod allt närmare en övergång till storsatsande allsvenska nykomlingen AIK och på onsdagen blev övergången officiell när den presenterades i Stockholmsklubbens sociala medie-kanaler.

"Klas Nordström har ett målsnitt som är enastående. För att göra det enkelt: I Elitserien snittar han ett mål per match och i Allsvenskan två. 33-årige Klas har levererat samma målsnitt under hela sin karriär och det är med stor glädje vi nu kommer att få se en av Sveriges vassaste box-spelare i AIK-tröja #20. Klas har tidigare i sin karriär bland annat spelat i Västanfors, Villa, Hammarby, VSK, Tellus", skriver AIK på Instagram där de även presenterar en rad andra nya namn.

"Det är roligt att vara med på den häftiga resa som AIK är ute på", hälsar Nordström via instagramsidan.

Bandypuls har inte lyckats nå Klas Nordström eller representanter för Västanfors för kommentarer men på klubbens hemsida uttalar sig Lars Backström i sportgruppen:

– Vi har gjort vad vi kan för att försöka behålla Klas. Men vi kan inte hänga med i AIK:s race. Så vi kan bara tacka Klas för den en och en halva säsong som vi har fått ta del av hans tjänster, och önskar honom lycka till i AIK, säger han.

MISSA INTE:

Tretton klassiska övergångar vi minns från 2000-talet: "Fansen visade avsky mot klubbens nyförvärv"

Stor sammanställning – så är kontraktsläget hos samtliga elitserieklubbar