Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västanfors tog poäng av tabellettan

Västanfors IF knep en pinne på bortaplan mot serieledande Sköllersta IF.1–1 slutade matchen efter det att VIF haft ledningen i paus. Emmy Iwarsson svarade för VIF-målet.– En riktigt bra match av tjejerna, säger Västanforsledaren Dennis Skult.

Västanfors IF hade tuffast tänkbara motstånd i söndagens omgång av damtrean. Laget gästade nämligen serieledande Sköllersta IF. Ett Sköllersta som hittills är obesegrat efter fem spelade omgångar.

Det var ett taggat Västanfors som kom till spel och visade redan från början att man skulle sälja sig dyrt. Västanforsledningen hade ändrat lite i sitt spelsystem från tidigare matchen. Där bland annat yttermittfältarna skulle följa med upp och sätta press på motståndarna.

Ett mycket lyckat drag som under den första halvleken gjorde att man hade bra grepp om matchen. Helt rättvist kom också ledningsmålet för Västanfors efter en halvtimmas spel.

Efter en bra rusch på vänsterkanten kom ett fint inlägg. Där finns Lina Vestin som fick på ett bra skott men bollen tog i ribban.

På returen är dock Emmy Iwarsson framme och sätter bollen i mål. 0–1 i paus var siffror som hemmalaget ska vara nöjda med då Västanfors hade det mesta av både spel och chanser.

Inledningen av den andra halvleken var som den första slutade med ett visst övertag för Västanfors. I mitten på den andra halvleken börjar Västanforstjejerna tappa lite ork, det gjorde att hemmalaget fick mer att säga till om.

Sköllersta fick också till en kvittering. Västanfors kom dock igen efter några byten. I slutet av matchen var det vid flera tillfällen ytterst nära att Västanfors fått in ett segermål. Bland annat efter några riktigt bra hörnor som bara gick rakt igenom straffområdet.

Dennis Skult sa efter matchen:

– Jag tycker tjejerna gör en riktigt bra match. Att åka hit och knipa en pinne av Sköllersta är inte dåligt.

Kjell Rosendahl