Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanforstalangen redo för EM-kval

I landslagstruppen igen – och den här gången är det på allvar. Nu inleder Ida Hyttinen och det svenska landslaget kvalet till F17-EM i Tjeckien. 

Annons
Ida Hyttinen.

Nu är det återigen dags för Västanfors stortalang Ida Hyttinen att dra på sig den svenska landslagströjan. Som en av 18 spelare är hon nämligen i Grekland med det svenska F16-landslaget. Där ska det spelas tre matcher på sex dagar, med start på torsdagen, som en del av kvalet till F17-EM i Tjeckien nästa sommar.

– Det känns bra, det ska bli kul, säger Ida Hyttinen.

Sverige möter Malta på torsdagen, klockan 13, Montenegro på lördag och Grekland på tisdag. De två bästa lagen i gruppen går vidare till nästa steg i kvalspelet. Då kommer 24 lag att lottas in i sex grupper, där gruppvinnarna och den bästa tvåan går vidare till EM-slutspelet. Det är något Hyttinen gärna skulle uppleva.

– Det skulle väl vara kul och stort att få vara med i ett EM.

Sedan Ida togs ut i den första landslagstruppen för spelare födda 00 förra hösten har hon varit kvar i truppen, förutom när hon i somras drogs med en lårskada. Men hon får kämpa för en startplats.

– Det är lite olika. Jag har ju startat och sen har jag börjat på bänken, så jag har ingen klar plats liksom, säger hon.

Under hösten har Hyttinen börjat träna och spela med Eskilstuna Uniteds U19-lag, och i dagsläget ser det ut som att hon blir kvar där även nästa säsong. Att spela på den nivån är helt annorlunda jämfört med att spela i Västanfors.

– Alltså, det är egentligen skillnad på allting. Man möter ju spelskickligare spelare, det är bättre tempo, allt sånt.

Annons