Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brink om Summer Meet: "Det här hade aldrig gått utan familj och vänner"

Artikel 10 av 11
Summer Meet 2017
Visa alla artiklar

Utan att ha räknat kassan tycker en medtagen Klas Brink att Summer Meet varit en framgång. Han har fått mycket beröm av besökare och säljare, ändå är det svårt att ge klara besked om nästa år. ”Jag är djupt nerkörd. Nu måste jag återhämta mig”, säger han.

Annons

Lugnet efter Summer-stormen. Nu får Klas Brink pusta ut.

Nu är det över. Världens första Summer Meet. Både för Västerås och för Klas Brink, som med familj och vänner slitit hårt för att stan ska ha kvar en bilträff i världsklass.

– I går var jag fruktansvärt glad och avslappnad, just i dag är jag mitt uppe i städningen. Men det är skönt att det är över och skönt att vi gjorde ett bra jobb, säger Klas Brink.

Fast det har varit tufft. Alla gånger VLT:s reportrar pratat med Klas Brink under Summer Meet har det varit tydligt att ansvaret och arbetet tyngt honom. Han har heller inte haft mycket tid att njuta av sin egen skapelse.

– Om inte alla hade varit nöjda så hade jag inte haft roligt. Jag har fått glädjas genom andra. I går kom vi hem vid tolv och då hinner man inte ha roligt. Det här hade aldrig gått utan min familj och mina vänner, säger en medtagen Klas Brink.

Han berättar att något han har lärt sig är att organisationen måste bli bättre till nästa år, även om det kanske inte är något som har synts utåt.

– Jag är djupt nerkörd. Nu måste jag återhämta mig.

Men om man bortser från arbetsbördan tycker Klas Brink att det har gått bra, även om det är för tidigt att säga hur det har gått ekonomiskt. Han är också noga med att framhålla hur tacksam han är mot alla som har ställt upp och hjälpt till och för hur väl Västerås mottagit Summer Meet.

– Alla gäster jag pratat med är jättenöjda. Säljarna är supernöjda – de flesta vill boka om sin plats hos oss nästa år. De säger att ”med alla de förbättringar ni gjort så har vi valt rätt”, säger han.

De negativa reaktioner som kommit har varit från Västeråsbor som har störts av stökiga Summer Meet-besökare, men Klas Brink menar att hans organisation inte kan ta ansvar för det som händer inne i stan.

Under lördagens prisutdelning för de olika bilbedömningarna blev det också några gliringar från Klas Brink till Kjell ”Kjelle Power” Gustavsson. Det är Kjelle Power som håller i Power Big Meet som i år flyttat till Lidköping. Flytten är också skälet till att Summer Meet uppstått i Västerås. Träffarna hålls samma helg.

Finns det rivalitet mellan er båda och era två bilträffar?

– Jag vet inte, vi gör vår grej och de gör sin. Men jag tror att det har gått bättre för oss, säger Klas Brink.

En annan fråga som under de senaste åren fått allt större uppmärksamhet är att det i samband med stora publika arrangemang förekommer sexuella ofredanden. Under helgen fick polisen in tre anmälningar om sexuellt ofredande och en anmälan om försök till våldtäkt, vilket är färre anmälningar än under Cityfestivalen helgen före.

– Jag tycker att det är fördjävligt att sådant förekommer och hoppas att det inte har hänt ute på fältet där vi håller till. Det har aldrig tidigare varit ett problem, men får vi veta att det hänt hos oss så får vi kolla på åtgärder, säger han.

Blir det något Summer Meet nästa år?

– Vi har redan sagt att det blir Summer Meet nästa år. Men vi får se när vi har sammanställt hur det har gått. Jag kan säga att vi har lärt oss massor i år och jag har fler idéer. Jag vill fortsätta att utveckla det här, säger Klas Brink.

– Vi har bokat flygfältet till nästa år, säger Klas Brink till P4 Radio Västmanland.

Klas Brink summerar Summer Meet:

Annons