Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Följ med till Mälarens hemliga fiskeställen

Artikel 2 av 5
Sommar 2017
Visa alla artiklar

Smyg runt på Mälaren i vågors skvalp och solens glitter. Magnus Anegrund känner till alla hemliga fiskeställen där gammelgäddan gömmer sig.

Annons

Tidiga morgnar ger sig Magnus Anegrund ut på Mälaren för hitta storfiskar.

Magnus Anegrund började jaga gammelgäddan redan som femåring. Med åldern blev intresset bara större och större och idag är han nog den som har mest koll på var fiskarna gömmer sig i Mälaren.

Efter att ha jobbat inom vården i 29 år tog Magnus ett stort steg och startade eget företag. Han tog kustskeppar och fartygsexamen och idag jobbar han med guidade fisketurer på Mälarens vatten. Fiskesäsongen börjar i mitten av maj till slutet av november och allt från riktiga storfiskare till barnfamiljer vill följa med ut och hitta nya fiskeplatser. I en guidad tur finns allting för en lyckad fisketur och för att kunna dra upp storgäddan. Magnus hjälper gärna till och lär upp nya fiskare i hur jakten på storgäddan, gösen och aborren går till.

Efter midsommar börjar det riktiga sommarfisket på gös och aborre. Då har värmen nått vattnet. Favoritstället på Mälaren är när båten närmar sig Ängsö. Där fiskar man gös på sommaren och går kanske iland på ön Skarpan för att grilla och och njuta av det vackra.

–Ridön är också väldigt vacker. Där hänger man mycket och fiskar. Folk undrar också var man fiskar men det är lite småhemligt och sådant man får räkna med. Det ingår i fiskekonceptet, skrattar Magnus.

Magnus Anegrund med fin gädda på 8,5 kilo.

Annons