Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra högskolestudenter fällda för fusk

Tre studenter på Mälardalens högskola stängs av från sina studier, en fjärde får en varning medan en femte frias helt från fuskmisstankar.

Annons

Fem studenter vid Mälardalens högskola var i fokus på disciplinnämndens senaste sammanträde.

Högskolans disciplinnämnd stänger av en 37-årig kvinna i sex veckor. Hon ska ha plagierat tre olika artiklar från internet till en skriftlig inlämningsuppgift.

Hon förklarade att hon var stressad och inte tänkte på att det inte var tillåtet att kopiera delar från andras texter.

En man i 50-årsåldern får fyra veckors avstängning från studierna. Han ska ha plagierat egna texter från två tidigare inlämningsuppgifter.

En 24-årig man stängs av i tre veckor efter fusk på en inlämningsuppgift. Mannen ska ha använt lösningar som någon annan hade skrivit åt honom men utan att ange det.

När den rättande läraren bad 24-åringen förklara begreppen som angetts kunde han inte det. Lösningarna var dessutom skrivna i ett program som används på högre matematiska utbildningar men inte är vanligt på Mälardalens högskola.

Disciplinnämnden varnade en 26-årig kvinna som plagierat en annan students tidigare arbete. Nämnden valde den milda påföljden med tanke på att både tentan och fusket var av mindre omfattning.

En man i 40-årsåldern friades från misstankar om fusk med en skriftlig tenta. Mannen hade gett bättre svar än vad läraren hade kunnat ge. Det handlar om information som varken har funnits med i kursbok eller på föreläsningar.

Men nämnden ansåg det inte bevisat att mannen varit inloggad under tentatiden. Själv förklarade han att han lär sig meningar utantill.

Hittills i år har 34 studenter stängts av. Under hela förra året var det 33 studenter som blev avstängda och året före, 2014, var det 51.

Läs även:

Avstängd student på Mälardalens högskola fuskdömd i ytterligare två fall

Högskolestudenter dömda för fusk

Nytt försök göra MDH till universitet

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare,smidigare - och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöminte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

Annons