Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ikeamördaren får inte gå på McDonalds

Artikel 6 av 7
Ikea-morden
Visa alla artiklar

Abraham Ukbagabir, som är dömd till livstids fängelse för morden på Ikea i Västerås, har ansökt om permission – men nekats. Det rapporterar GP.

Annons

Abraham Ukbagabir under förhandlingarna i Västmanlands tingsrätt i oktober 2015.

Enligt GP har Abraham Ukbagabir ansökt om en så kallad lufthålspermission för att åka till McDonalds eller Burger King, gå på kafé, kolla i en sportaffär, elektronikaffär och en livsmedelsbutik. Kriminalvården sade nej.

En livstidsfånge får beviljas permission för att minska skadeverkningarna av frihetsberövandet, men endast efter att minst två år av strafftiden har avtjänats.

Dessutom konstaterar Kriminalvården att det skulle krävas extraordinära säkerhetsinsatser för att genomföra en sådan permission, med tanke på att Ukbagabir är dömd för ett massmedialt uppmärksammat brott. Hans behov väger inte upp för de risker som finns.

Abraham Ukbagabir dömdes för att ha mördat två personer, en mor och hennes son, på Ikea i Västerås den 10 augusti 2015. Han började sin fängelsevistelse den 29 januari 2016 och har sedan dess bytt anstalt vid flera tillfällen på grund av hot från medfångar. Just nu befinner han sig på Hall utanför Södertälje.

Läs mer: Ikeamördaren vill avtjäna sitt straff i hemlandet Eritrea

Läs mer: Ikeamördare misshandlad av annan fånge

Läs mer: Ikeamördaren misshandlad i fängelse – igen

Annons