Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunskapsskolan vann över Mariaskolan

Det blev Kunskapsskolan 5A från Västerås som på tisdagseftermiddagen vann den tredje kvartsfinalen i Vi i femman i Västmanland.

Annons

Det blev en rafflande kvartsfinal som direktsändes i P4 Västmanland – Kunskapsskolan vann med 31–27 över Mariaskolan 5A från Fagersta.

Läs mer: Årets kvartsfinaler i Vi i femman

För Kunskapsskolan tävlade Elliot Solig och Isabella Stier. I matchens start kammade de hem samtliga snabbfrågor och behöll ledningen ända till halvlek.

Mariaskolans Elin Gustafsson och Melvin Hellström kämpade på och plockade in en del poäng, men det var först i den avslutande Stegen de kom riktigt nära sina motståndare.

Stegen handlade om en helig stad som i Gamla testamentet kallades Salem eller Sion och som är helig för tre religioner. Det var en knepig fråga som gav Mariaskolan 6 poäng med svaret Jerusalem, men där Kunskapsskolan kammade noll med sin gissning.

Men det räckte trots upphämtningen inte ända fram – fem poäng fattades för att Fagestaeleverna skulle ha kunnat avgå med segern.

Kunskapsskolan 5A från Västerås vann tisdagens kvartsfinal i Vi i femman. Längst fram den tävlande duon Elliot Solig och Isabella Stier.

Spelschemat för sista kvartsfinaler:26 januari: Blåsboskolan 5B, Västerås – Rönnbyskolan 5B, Västerås

Annons