Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena från Västerås i Thailandskatastrofen – är i säkerhet: "Vi är nu på säker mark"

Lena Fallgren från Västerås satt fast mitt i översvämningarna i Thailand. Nu är hon i säkerhet i Huay Yang. "Här regnar det men inga större mängder", meddelar hon VLT.

Annons

Lena Fallgren från Västerås satt fast  mitt i översvämningarna i Thailand. Nu är hon i säkerhet i Huay Yang.

VLT berättade på fredagen att Lena Fallgren från Västerås fastnat mitt i översvämningarna i Thailand. Hon färdades med buss på väg från Suratani till Huay Yang, 10 mil söder om Hua Hin när hon fastnade i översvämningen som uppstått av ett kraftigt monsunregn.

Det hade regnat kopiöst och Lena Fallgren satt mitt i en stor flod. Hon såg hur vattnet forsade rätt igenom husen. Många thailändare är utan bostad.

På lördagsmorgonen meddelar Lena Fallgren att hon nu är på säker mark i Huay Yang.

– Bussen tog 10 timmar mot vanligt 5. Har inga rapporter från dom drabbade områdena. Här regnar det men inga större mängder, meddelar hon VLT på e-post.

Lena Fallgren och hennes familj var i Thailand vid den stora tsunamikatastrofen 2004 och drabbades hårt. En av hennes döttrar, Matilda, dog.

– Nu börjar bearbetningen av dom två skräckresorna vi gjort, skriver Lena Fallgren till VLT.

Hon och sambon Anders Garpenklev ville åka på långsemester och komma bort från kylan i Sverige. De flög från Arlanda till Bankok den 26 december och sedan vidare med flyg till Kho Samui. Efter några dagar i Kho Pangan och Kho Samui skulle paret ta sig med buss till Huay Yang.

Lena Fallgren och Anders Garpenklev i Kho Pangan i Thailand. Paret visste inte vilken skräckfärd som väntade.

– Efter skräckfärden på bussen 4 timmar till Suratani trodde vi inte för en minut att nästa dag med Bangkokbussen skulle vara ännu värre, skriver Lena Fallgren.

Nu ska paret så gott det går ägna sig åt vanligt semestrande i Huay Yang.

– Vi åkte moppe till vårat favoritställe på Mali beach restaurang. Det ligger vid havet och vågorna var riktigt "snälla" i dag. Dock inget bad i det mulna lite regnsjukavädret, skriver Lena Fallgren.

Lena Fallgren berättar att hon varit i Thailand flera gånger sedan den tragedi som drabbade familjen under tsunamikatastrofen.

– Nu är vi lite tveksamma till att resa runt som vi gjort men om jag får bestämma så kommer vi tillbaka. En del av mitt hjärta (Matilda) finns ju alltid kvar här, skriver hon.

Läs också: Lena från Västerås mitt i översvämningarna i Thailand: "Sitter fast i en naturkatastrof"

Läs också: Örebroare är mitt i översvämningskaos i Thailand: "Kom inte hit"

Annons