Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon från Västerås gjorde succé med fulaste julkostymen: "Sitter väldigt dressat och bra"

Västeråsaren Simon Lindström, 26, kan lägga en något udda erfarenhet till sitt cv: Han vann jobbets tävling om vem som har fulast jultröja – fast med en kostym.

Annons
Simon Lindström från Västerås vann jobbets fulast jultröja-tävling. Foto: Privat

Det var i fjol som Simon Lindströms jobb hade julfest i Stockholm på temat fulast jultröja. Han bestämde sig snabbt för att hans medverkan inte skulle bli bortglömd i första taget. Han skulle vinna.

– Jag är ju en vinnarskalle och gillar att vinna, jag går all in. Så jag sket i jultröjan och hittade en heldressad kostym som var lite mer julig, skrattar han.

Läs också: Susanne vann adventstävlingen – ”Julen är den bästa högtiden”

Enda problemet var att han köpte kostymen från en amerikansk sajt – vilket även innebar amerikanska mått. Men som tur är har han en hjälpsam närstående som snabbt kom till hans räddning.

– Brallorna var ju breda men farmor var supergullig och hjälpte mig att sy in byxorna så den sitter väldigt dressat och bra.

Vad sa arbetskamraterna sen?

– Det var väldigt mycket skratt, för ingen hade väl förväntat sig att någon skulle komma i julkostym. Och förra året var det inte så stort med sånt här så det blev en jättehit.

Läs också: Nilgun pyntar för vitglittrig jul

Efter vinsten på jobbfesten har Simon bara haft på sig kostymen vid ett tillfälle: en "ganska vild julfest", som han uttrycker det. Efter den festen fick den tas in på kemtvätt och har inte använts sedan dess.

Men till årets julfirande med släkten i Eskilstuna åker den fram igen.

– Det tror jag. Farmor vill se sitt konstverk och vi är en väldigt lättsam och kul släkt så det blir en kul grej, säger Simon Lindström.

Eskilstuna-Kuriren var först med att berätta om Simon Lindströms fäbless för specialbeställda julkläder.

Simon Lindström i sin specialbeställda juldress. Foto: Privat

Annons