Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre MDH-studenter stängs av efter fusk

Mälardalens högskola stänger av tre studenter från studierna efter fusk med salstenta och inlämningsuppgift. Det är redan fler fällningar i år än de senaste sex åren.

Annons

Mälardalens högskola i Västerås. Personerna på bilden har inget med de tre fallen att göra.

Med tisdagens beslut i disciplinnämnden har Mälardalens högskola hittills i år stängt av 57 av sina studenter från studier. Det är betydligt fler än under hela förra året då totalt 38 studenter blev avstängda.

Det är även fler avstängningar än åren före. 2015 stängdes 33 studenter av från sina studier, 2014 var det 51 avstängningar.

Det högsta antalet fällningar de senaste åren var 2011 då 56 studenter stängdes av.

En 28-årig kvinna stängs av i fyra veckor från sina studier efter att ha fuskat på en salstenta. En annan student såg hur kvinnan flera gånger tog upp en mobil ur en ficka i kläderna och tittade på den.

Studenten larmade en tentamensvakt. Kvinnans förklaring var att hon väntade på ett viktigt meddelande men hon hade inte talat om det för vakten före tentan.

Två män döms för fusk med en individuell inlämningsuppgift på samma kurs. Båda ska ha kopierat en annan students arbete där vissa ord är utbytta mot synonymer.

Den ene mannen, som är 25 år, stängs av i fyra veckor. Likheterna med studentarbetet är så slående att det inte kan vara en slump, anser nämnden.

Den andre mannen, som är 26 år, stängs av i tre veckor. Hans uppgift följer strukturen i det andra studentarbetet och liknar det i hög grad.

Läs även:

Sju högskolestudenter frias från misstankar om fusk – en fälls

För Plus-kunder: MDH-forskning kan öka vinsten för Mälarenergi– och förbättra miljön

För Plus-kunder: Forskning om hur folk mår och beter sig i trafiken ska minska olycksriskerna

Annons