Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsare drabbad av smittsamt virus på charterort

På Sunny Beach i Bulgarien har turister drabbats av ett magsjukeutbrott. En av dem är västeråsaren Tobias Lindberg, 23, som rest dit med Ving. Det rapporterar Expressen.

Annons

Viruset har spridits på ett av Vings hotell på charterorten Sunny Beach i Bulgarien. Totalt är 40 gäster av 660 sjuka skriver Expressen.

Västeråsaren Tobias Lindberg och hans fem resekamrater kom till orten i måndags och när de satt på bussen på väg till hotellet fick de veta att ett virus spreds på hotellet.

Tobias Lindberg och hans resesällskap drabbades snart av bland annat feber och kräkningar skriver Expressen. Han berättar att personalen på Ving har varit hjälpsamma, men han hade velat ha information om viruset i förhand.

– Det som jag tycker är konstigt är att man låter folk åka ner till en stad där det sprids ett virus. Man borde ha varnat, säger Tobias Lindberg till Expressen.

Enligt Barbro Holmberg, informatör på Ving, rör det sig om ett smittsamt rotavirus.

– Vi har haft de här problemen till och ifrån. De första fallen hade vi tidigt under sommaren. Därefter har det mest varit enstaka fall fram till för en 14 dagar sedan då det var flera som insjuknade, säger hon till Expressen.

Ving har inte informerat gäster på väg till Bulgarien om viruset.

– Tidigare har vi haft väldigt få sjuka så det har inte funnits någon anledning till att informera om det hemifrån. Men nu när det är fler så berättar vi om situationen för de som bokat sin resa. De kan då välja om de vill åka ner eller boka om sin resa, säger Barbro Holmberg till Expressen.

Läs även: Häftiga motorbåtar angör hamnen

För Plus-kunder och prenumeranter: Gunilla har 500(!) pelargoner: "Har verkligen gått bananas"

Annons