Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare ett avhopp från Västerås flygplats styrelse – nu lämnar vice ordförande Harrisson

Flygplatsbolagets vice ordförande James Harrisson lämnar sitt uppdrag. Tilltänkt att ta moderaternas ordinarie plats i Nya Västerås flygplats AB:s styrelse är Fredrik Dalmo (M).

Annons

Efter turerna kring Nextjet-affären har tre av flygplatsbolagets ordinarie ledamöter avgått av olika anledningar. Styrelsens ordförande Lena Söderberg (S) avgick och efterträddes av Ulla Persson (S).

Kristina Grönwalls Bengtsson lämnade både styrelsen och Liberalerna efter inre stridigheter. Situationen som ledde till hennes avhopp uppstod efter att hon inte varit överens med de lokala Liberalerna om hur hon skulle agera i sin ledamotsroll. Jesper Brandberg, som var inblandad i konflikten, är tilltänkt att ta hennes ordinarie plats.

Nu har även flygplatsbolagets vice ordförande James Harrison (M) avsagt sig sitt uppdrag. Partikollegan Fredrik Dalmo (M) är tilltänkt att ta hans ordinarie styrelseplats.

James Harrison säger att han inte hinner med uppdraget längre.

– Vi har haft en mängd extra styrelsemöten och gjort andra stora insatser för verksamheten. Bland annat har vi förnyat ledningen för flygplatsen, vi har varit aktiva i kommunen koncernbyggande och byggt upp landets största flygplats för privatflyg. Allt sådant har tagit väldigt mycket tid och kraft.

James Harrison anser att han inte kan bidra med lika mycket tid i fortsättningen:–Styrelsen har arbetat väldigt hårt och det är tufft för oss fritidspolitiker. Jag har varit stolt över att sitta i styrelsen, vi har samarbetat väldigt bra.

Annons