Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västmanland har flest nystartade företag

Antalet nya företag ökar i Västmanlands län. I Västerås kommun skapas flest nya jobb och i Norberg ökar antalet anställda som mest.

Annons

Anmäl text- och faktafel

SVT Västmanland skriver under tisdagen om att nyföretagandet i länet ökar, enligt en analys av näringslivet som genomförts av Region Västmanland.

– Analysen visar att många arbetstillfällen idag skapas i yngre, mindre företag och branscher som växer starkt i antal anställda är besöksnäring, företagstjänster, fastighet, sjukvård samt bygg, säger Christer Alzén som jobbar som verksamhetschef näringsliv i Region Västmanland till SVT.

Västerås är den kommun där det skapas flest nya jobb och Norbergs kommun har den starkaste tillväxten i antal anställda.

Antalet nya företag ökar mer i Västmanlands län än i närliggande län men antalet anställda ökar i högre takt i Uppsala-, Örebro- och Södermanlands län.