Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västmanland vann prestigefyllt länsmöte i golf – de bästa juniorerna gjorde upp

Västmanlands bästa golfjuniorer besegrade Uppland med 7–3 på Hacketorps golfbana utanför Arboga. Det här blev en skön revansch för länslaget efter förlusten förra året.

Annons

Länskampen beskrivs som en plantskola för unga spelare som härigenom får chansen att tävla i matchspel, något som inte hör till vanligheterna i golf.

"Det är också en möjlighet att få träna på att ingå i ett lag i en annars helt individuell idrott.I höst väntar en större tävling mellan länslagen i Dalarna, Stockholm, Västmanland och Uppland. Då handlar det om juniorelitlaget. Länets sex bästa pojkar och tre bästa flickor ingår i laget. Uttagningen sker via den ranking som då föreligger i förbundets statistik", skriver Arboga Golfklubb på sin hemsida.

Det var också Arboga Golfklubb som stod som värd för årets länskamp mot Uppland – ett möte som Västmanland vann med 7–3.

"Länskampen är en tävling mellan Upplands och Västmanlands bästa yngre juniorer, upp till 18 år. Den har spelats i många år och distrikten turas om att arrangera"m skriver Arboga Golfklubb på sin hemsida.

Här är Västmanlands segerlag:

Linn Forsmark (Fullerö GK)

Cornelia Sjöberg (Fagersta GK)

Alexandra Berggren (Fagersta GK)

Tim Jakobsson (Ängsö GK)

Simon Garman (Arboga GK)

Gustav Sjöberg (Fagersta GK)

Robin Bojar (Arboga GK)

Edwin Perman (Fullerö GK)

Jonathan Toftebrandt (Ängsö GK)

Martin Stegberg (Västerås GK)

Arbogakillen Robin Bojar vann båda sina matcher i länskampen – något som klubbkompisen Simon Garman också lyckades med.

Annons