Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

450 nya jobb inom fastighetsbranschen i Västmanlands län

Det är akut brist på fastighetsskötare, fastighetsförvaltare och andra personalgrupper inom fastighetsbranschen. Nu har fastighetsbranschen bett Arbetsförmedlingen om hjälp för att snabbare och enklare få in fler i branschen.

Annons

I dag jobbar cirka 60 000 personer i Sverige med att förvalta och sköta om fastigheter, men pensionsavgången är nära och det är redan nu svårt att hitta tillräckligt med folk. Foto: Johan Nilsson / TT

Fram till 2025 kommer Sveriges växande befolkning kräva 600 000 nya bostäder, enligt siffror från Boverket – vilket försätter fastighetsbranschen i ett enormt rekryteringsbehov.

Läget är så akut att fastighetsbranschen bett Arbetsförmedlingen om hjälp för att snabbare och enklare få in fler i branschen. Bara i Västmanlands län kommer det att efterfrågas 450 nya fastighetsskötare, fastighetstekniker, fastighetsvärdar och fastighetsförvaltare.

I ett pressmeddelande berättar Fastighetsbranschens utbildningsnämnd att det under hösten kommer att presenteras nya utbildningsupplägg för handledare, samt snabbspår för nyanlända. Snabbspåret innebär att nyanlända kommer att få hjälp med att utbilda sig och praktisera inom fastighetsbranschen.

Dessutom arbetar man just nu fram en språk-app som kommer att gör det lättare att kommunicera på arbetsplatserna.

Annons