Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

47-åring dömd för grovt sexbrott mot 114 flickor – mannen fick sju år i fängelse

Under falsk identitet lurade mannen ett stort antal flickor, bland annat en flicka från Västmanland, till att skicka bilder med sexuellt innehåll till honom.

Annons

Mannen utgav sig för att vara en ung flicka och lurade över hundra flickor över hela landet att posera nakna och onanera framför sina webbkameror och att skicka sexbilder till mannen.

De drabbade flickorna finns över hela landet och många av dem var inte medvetna om att de förekom på inspelade filmer och bilder, enligt polisen. 47-åringen hade flera olika identiteter på nätet och utgav sig för att vara både en tjej och en kille i flickornas ålder.

Övergreppen har enligt åtalet pågått i fem år, men upptäcktes först när en anmälan gjordes i Uppsala under våren 2015.

Västmanlands tingsrätt.

Under rättegången fick ett stort antal barn vittna och åtta tingsrätter Nacka, Malmö, Östersund, Umeå, Haparanda, Nyköping, Västmanland och Växjö – kopplades upp via kameror så att vittnesmålen kunde lämnas.

De flesta målsägare var i åldrarna 12 till 14 år när de blev kontaktade av mannen via meddelandetjänsterna Skype och Kik. Brotten anses som grova då de ska ha utförts systematiskt mot det stora antalet flickor.

– Det har varit en omfattande utredning som krävt stora resurser. Utredarna hos polisen har lagt ner extremt mycket jobb och engagemang i ärendet, vilket lett till ett bra utredningsresultat, säger Åsa Askenbäck, kammaråklagare vid Åklagarmyndigheten i Borås.

Annons