Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Kinberg Batra avgår som partiledare för Moderaterna

Alltför många Moderater ägnar sig just nu åt "självskadebeteende" - vilket hindrar väljarna att få syn på partiets politike. Därför ser inte Anna Kinberg Batra att det finns förutsättningar att fortsätta som partiledare.

Annons

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra är hårt pressad av interna krav på hennes avgång. På pressträffen berättar hon att hon ställer sin plats som partiledare för Moderaterna till förfögande.

– Jag är inte rädd för det som är svårt, då hade jag inte tagit det här jobbet. Uppgiften är inte klar. Men jag tror inte att väljarna får syn på vårt politiska innehåll just nu.

Samtidigt tar hon sin del av ansvaret för situationen:

– Jag är inte nöjd med det läge vi är i nu. Som ytterst ansvarig är jag inte nöjd med hur jag löst uppgiften hittills.

Med självskadebeteende menar hon diskussioner om makt inom partiet, opinionssiffror och så vidare i stället för att tala om den politik som behövs.

Anna Kinberg Batra inledde pressträffen i partiets lokaler på Blaisieholmen i Stockholm med att beskriva de utmaningar som Sverige står inför, till exempel angående integrationen, och att lyfta fram den politik och de reformer som partiet stått bakom.

– Det här är ett arbete jag är stolt över, och snart ser vi fram emot att lägga fram den ekonomiska politiken.

Hon säger att hon valdes 2015 för att ta partiet hela vägen mot en Moderatledd regering, men att just nu finns inte förutsättningarna.

– Jag är stolt över att bli Moderaternas första kvinna som partiledare, och jag hoppas att min dotter ska få uppleva att en kvinna blir statsminister i Sverige.

Pressträffen startar klockan 9.30 och hålls i partiets lokaler på Blaisieholmen i Stockholm.

Anna Kinberg Batra (M) håller pressträff i Moderaternas kansli i Stockholm.

Mer läsning