Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets sista ansökningsomgång till Klimatklivet har startat

På måndagen startade årets tredje och sista omgång för att skicka in ansökningar till Klimatklivet, som ska motverka utsläppet av växthusgaser. Ansökningsomgången är öppen mellan 27 augusti och 27 september.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Foto: Pressmeddelande Länsstyrelsen

Klimatklivet är ett investeringsstöd till kommuner, landsting, företag eller andra organisationer i syfte att minska utsläppen av växthusgaser.

– I Västmanland har vi fått in 64 ansökningar med ett sammanlagt investeringsvärde på mer än en halv miljard till Klimatklivet hittills i år. Av dem har 44 handlagts färdigt och 25 har beviljats. Normalt så beviljar Naturvårdsverket cirka 50 procent av ansökningarna så chansen är stor att få stöd. Det finns mer pengar att söka, sista ansökningsomgången är öppen mellan 27 augusti och 27 september, säger Robert Axelsson, klimatsamordnare på Länsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Vanliga åtgärder som beviljas stöd kan vara laddstolpar för elbilar och byte av oljepannor till biopannor. Det kan också röra sig om cykelfrämjande åtgärder, informationsprojekt eller energieffektivisering.

Mer läsning

Annons