Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråk om spelkontroll ledde till misshandel – ung man döms

Ett bråk om vems tur det var att spela tv-spel slutade i knytnävsslag mot ansiktet. Nu har Västmanlands tingsrätt dömt en 17-årig yngling för misshandel.

Annons

Misshandeln inträffade på ett boende för ensamkommande ungdomar i Fagersta. Några boende på hemmet och den nu dömda 17-åringen, som är skriven på en adress i Sala kommun, turades om att spela ett tv-spel i ett gemensamhetsutrymme när konflikten tog sin början.

När den unge man som senare skulle bli målsägande i det här målet gick iväg för att hämta mat passade 17-åringen på att börja spela, detta trots att sällskapet kommit överens om att det var den förstnämndes tur att spela.

När den boende, efter att ha återtagit spelkontrollen, satte sig i en fåtölj och börjat spela dröjde det inte länge förrän han fick motta knytnävsslag i ansiktet av 17-åringen, som satt i en soffa intill. En anställd vid boendet upptäckte dock tumultet och drog den attackerande åt sidan.

Västmanlands tingsrätt dömer 17-åringen mot sitt nekande till misshandel. I domen skriver rätten att det är oklart hur många slag den boende fick ta emot, men att det står klart att han åtminstone fick motta ett och att detta slag orsakade svullnad och smärta.

17-åringen döms till 30 timmars ungdomstjänst och att betala 5 000 kronor i skadestånd till den slagne.

Annons