Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykelväg ska byggas mellan Fagersta och Norberg

Regionstyrelsen inom Region Västmanland godkände under onsdagen en rad infrastrukturprojekt för kommande år. Ett av besluten är att det ska byggas en gång- och cykelväg mellan Fagersta och Norberg.

Annons
Foto: Bertil Ericson/TT

Cykelväg mellan Fagersta och Norberg har länge varit uppe för önskemål. Och nu är det beslutat att den ska byggas – som del av den genomförandeplan för regional transportinfrastruktur som regionstyrelsen klubbade igenom under onsdagen.

– Genomförandeplanen tar upp de större transportsatsningar som planeras i länet de närmaste åren för att öka tillgängligheten och förutsättningarna för tillväxt, säger regionrådet Tommy Levinsson (S), i ett pressmeddelande.

Förutom gång- och cykelväg innehåller genomförandeplanen flera andra satsningar i Västmanland. För 2018 och 2019 finns totalt 75 miljoner kronor från Trafikverket avsatta.

Exakt när arbetet ska påbörjas är än så länge oklart.

Pengarna i Västmanland ska bland annat användas till:

►Planering av en rad nya gång- och cykelvägar, exempelvis sträckorna Kungsör–Arboga–Valskog–Köping, Fagersta–Norberg, Sala–Heby, Enhagen/Ekbacken–Tidö Lindö och Kolbäck–Strömsholm.

►Förlängning av mötesspåret vid Ramnäs–Brattheden. De ger förutsättning för tätare trafik och bättre utnyttjande av tågen.

►Förbättringsåtgärder vid resecentrumen i Kungsör, Hallstahammar och Surahammar.

Annons