Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Nordström stäms för förtal

Annons

Chefredaktör Daniel Nordström stäms för grovt förtal för en publicering 2012 i tidningen Folkbladet, som han var ansvarig utgivare för vid tillfället.

Det är en läkare som hävdar att han felaktigt framställts som "aktiv nazist" i tidningen. Han yrkar skadestånd på 1,7 miljoner kronor.

Bakgrunden är att läkaren citerats som expert i en statlig utredning om apatiska flyktingbarn 2006. Han var samtidigt ansluten till Svenskarnas Parti och Folkbladet skrev en ledare om detta 2012.

– Det var en ytterst relevant publicering, säger Daniel Nordström.

Efter publiceringen hörde läkaren av sig till Daniel Nordström och hävdade att han inte var nazist utan hade gått med i Svenskarnas Parti som en medveten provokation.

– Det var nya och också intressanta uppgifter, därför publicerades ett genmäle där han fick ge sin syn på saken, säger Daniel Nordström.

Vet du varför han stämmer dig nu, fyra år senare?

– Nej, jag vet inte, och jag har inte grottat ner mig i hans syfte. Jag vill inte göra det, säger Daniel Nordström som haft kontakt med läkaren via mail och telefon.

– Om han vill stämma mig har han förstås rätt att göra det. Det jag kan säga är att jag kände mig trygg vid publiceringen 2012 och att jag ännu känner att beslutet var rätt, säger Daniel Nordström.

Mer läsning

Annons