Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De får dela på sju klimatmiljoner: "Stor betydelse för att kunna expandera"

Klimatklivet i Västmanland får 7,7 miljoner kronor av Naturvårdsverket. Pengarna fördelas mellan fem olika projekt som arbetar med miljöförbättrande åtgärder.

Annons
Foto: Pi Frisk / SvD / TT

Största beloppet går till Gasum AB för deras projekt med en ny tankstation för flytande gas för lastbilar, framkommer i ett pressmeddelande från Länsstyrelsen Västmanland.

- Under 2018 kommer vi att expandera vårt nätverk av tankstationer för gas till Sverige och Norge. Stationerna placeras på strategiskt viktiga platser längs med de stora trafikstråken. Och där är E18 genom Västerås en av de viktigaste platserna. Det här stödet från Klimatklivet har stor betydelse för våra möjligheter att expandera, säger Erik Fromell på Gasum.

Foto: Claudio Bresciani / TT

- Det här ökar möjligheterna för tunga fordon att gå över till mer klimatsmarta bränslen och minska koldioxidutsläppen, säger Robert Axelsson, klimatsamordnare på Länsstyrelsen.

Tre gånger om året fattar Naturvårdsverket beslut om vilka projekt som ska få bidrag genom Klimatklivet. Nästa ansökningsomgång för Klimatklivet öppnar 17 april.

Fakta: De får stöd ta del av klimatmiljonerna för Västmanland

Gasum AB: Tankstation för LBG HDV 100, 4 410 000 kr

Per Nilsson EF: Förnybart energisystem för grisproduktion, 1 879 000 kr

Carl Eriksson: Energikonvertering byte av torkpanna, 780 000 kr

Ängeby i Köping AB: Övergång från fossil olja till biobränsle, 638 500 kr

Scandic Hotels AB: Publik laddning Scandic, 81 500 kr

Annons